auto wassen met mr vie

Wassen en drogen

Zelf eenvoudig je auto wassen en drogen.

In deze stap leggen we je graag uit hoe je zelf eenvoudig je auto kunt wassen en drogen zonder krassen te maken, met keer op keer een perfect schoon resultaat.

Begin met een goede pre-wash.

Om je auto veilig kraslooos te wassen begin je met een pre-wash hiermee verwijder je 90% van de vervuiling zonder de lak ook maar aan te raken. Hoe je dit het beste doet lees je hier: 

Benodigde producten

Nu al het loszittende vuil verwijderd is kunnen we de auto gaan wassen. Bij het met de hand wassen van de auto gebruiken we de volgende producten:

  • Twee emmers met vuilrooster
  • Autoshampoo
  • Washandschoen
  • Droogdoek of zeem

Begin met een  pre-wash.

Om je auto veilig kraslooos te wassen begin je met een pre-wash hiermee verwijder je 90% van de vervuiling zonder de lak ook maar aan te raken. Hoe je dit het beste doet lees je hier: 

Nu al het loszittende vuil verwijderd is kunnen we de auto gaan wassen. Bij het met de hand wassen van de auto gebruiken we de volgende producten:

  • Twee emmers met vuilrooster
  • Autoshampoo
  • Washandschoen
  • Droogdoek of zeem

Wassen met twee emmers

Door gebruik te maken van twee emmers tijdens het wassen van je auto voorkom je het maken van krassen, de eerste emmer vullen we met autoshampoo en de tweede emmer met schoon water in de tweede emmer spoelen we tussendoor de washandschoen of spons uit. Op de bodem van beide emmers leggen we een vuilrooster ook wel grid guard genoemd, hierdoor blijft evt. vuil en zand op de bodem van de emmer liggen zodat het niet in de washandschoen of spons terrecht komt.

Was emmer met vuilrooster

Een goede wasemmer met vuilrooster ook wel grid guard genoemd, Voorkomt het maken van krassen, door het speciale vuilrooster blijft vuil en zand op de bodem van de emmer liggen zodat het niet in de washandschoen of spons terrecht komt.

Werkwijze:

Vul een emmer met water en autoshampoo. Vul de tweede emmer met schoon water, deze gebruiken we tijdens het wassen om de washandschoen of spons in uit te spoelen.

Zo scheiden we het vuile water van het schone water, ook dit weer om het maken van krassen te minimaliseren.

Producten:

Bucket Deals

Speciaal voor het wassen van je auto hebben wij diverse Bucket deals dit zijn extra voordelige starter sets waarmee jij zelf je auto eenvoudig kunt wassen.

IK FOAM PRO 12

Bestelbus, Camper of Caravan wassen? De IK Foam Pro 12 heeft een inhoud van maarliefst 6 liter. Zo kun je eenvoudig grotere oppervlakken in foamen.

Gebruik een goede autoshampoo

Het is van groot belang om een hoogwaardige autoshampoo te gebruiken bij het reinigen van je auto. Het komt te vaak voor dat mensen hun auto wassen met een allesreiniger of zelfs afwasmiddel, zonder zich waarschijnlijk bewust te zijn van de aanzienlijke schade die dit kan toebrengen aan de lak van de auto.

Onze autoshampoos zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten, waardoor de lak van uw auto tijdens het wassen direct wordt gevoed. Dit resulteert in een prachtige glans en geeft de lak tevens een vuil en waterafstotende bescherming.

Wash Wax autoshampoo

Onze wash wax autoshampoo is een laagschuimende shampoo voorzien van carnauba wax deze geeft de lak een diepe glans.

Wash & gloss autoshampoo

Onze wash & gloss autoshampoo is sterk geconcentreerd en voorzien van hoogwaardige polymeren waardoor er een diepe glans ontstaat. Geeft de lak een mooie waterafstotende laag.

Liquid Quartz autoshampoo

De liquid quartz autoshampoo is een laagschuimende shampoo verrijkt met SiO2 waardoor u tijdens het wassen de lak voorziet van een Sio2 coating waardoor hij extreem vuil en waterafstotend word.

Onze autoshampoos:
washandschoen of spons

Washandschoen of Spons

Vermijd bij voorkeur het gebruik van de ouderwetse gele schuimspons. Het nadeel van deze sponzen is namelijk dat ze vuil en kleine steentjes gemakkelijk vasthouden, wat tijdens het wassen krassen kan veroorzaken. Het is beter om een microvezelspons of washandschoen te gebruiken, omdat deze aanzienlijk zachter zijn en de vezels zo dicht op elkaar geplaatst zijn dat vuil er niet in blijft hangen.

Werk van boven naar beneden

Werk van boven naar beneden! De juiste volgorde voor het wassen van je auto is als volgt: begin met de horizontale delen zoals het dak, de motorkap en de kofferbak. Was vervolgens de ramen, deuren, voorbumper en achterbumper. Eindig met de onderkant van de dorpels en tot slot de wielkasten. Spoel de auto grondig af totdat er geen shampooresten meer zichtbaar zijn.

Drogen van de auto

Voor het drogen van de auto kun je een zeem of droogdoek gebruiken.

Vileda pva micromax zeem

De Vileda PVA Micromax zeem is naar onze mening momenteel de beste zeem die verkrijgbaar is. Deze zeem is ongelooflijk zacht en heeft een buitengewone wateropnamecapaciteit, wat resulteert in een streeploos droog eindresultaat.

Auto droogdoek XL

De Auto Droogdoek XL is een zachte microvezeldoek van 500 gsm, ontworpen voor het streeploos drogen van je auto na het wassen. Dankzij zijn hoge absorptievermogen neemt deze droogdoek extra veel water op. Met een afmeting van 60×90 cm kun je de auto in één keer volledig droogmaken.

Producten: